Each case can be solved.

İletişim

Adres:
E-Mail:
Latvia Riga LV-1050, Brivibas St. 40-15 ip@inlatlplus.lv
Tel:
Fax:
(+371) 67505970
(+371) 26403577
(+371) 67505978

Bizim Hakkımızda

INLAT PLUS Hukuk firması dört ana departman barındırmaktadır bunlar; Uluslararası ,Emlak ,Dava ve Genel uygulama departmanlarıdır.15 deneyimli ve uzman hukukçu; Ticaret hukuku,Göçmen hukuku,Banka ve Finans hukuku, Şirket yasası ve İş başlangıcı, Gayrimenkul Mülkiyeti Hukuku, Alacak Tahsili ve Dava açma alanlarında hizmet vermektedirler.

Hukuki Servisler:

  • Letonya’ da oturma izni almak
  • Gayrimenkul servisi
  • İş organizasyonu ve hukuki destek
  • Şirketlerin Kayıt,Düzenleme ve Tasviye işlemleri
  • Letonya ve yurtdısına İntikal
  • Rusya ile gümrük işlemleri
  • Ödeme aczi ve İflas
  • Konsept gelişimi ve uygun hale getirme
  • Bankalar ile anlaşmazlık
  • Müsterilerle anlaşmazlıklar
  • Sigorta kanunu
  • Yönetim devri ilişkileri
  • Vergi kanunu
  • Ön duruşmada Borç Aklaması
  • Mahkemede müvekkil savunması
  • Letonya’ da turist hakları
  • İs kanunu
  • Mahkeme kararına karşı yeni talep
  • Patent ve Telif hakkı
  • Aile yasası
  • İdari davalar
  • Görsel basın ile anlaşmazlıklar
  • Elektronik alanda hukuki yardım

Letonya’ da Oturma İzni

INLAT PLUS hukuk firması gayrimenkul alımı, yatırım ve diğer olanaklar ile Letonya’ da oturum izni alınması icin  profesyonel hukuki yardım veriyor.
 
Oturma izni belgesi yabancılara uzun yada kısar sureli ikamet icin Letonya Cumhuriyeti tarafından verilen haktır.Letonyanın oturum izni ülkeye giriş-cıkıs,çalışma,eğitim,devletin sağlık ve idari servislerinden yararlanma ve kişilerin yakınlarına vize almak için davet gönderimi gibi ceşitli alanlarda fırsatlar sağlar.
 

Letonya geçici oturma izninin avantajları

Letonyada yarı yıl içinde 90 günden fazla ikamet etme sebebiyle, diğer Avrupa Birliği üye devletlerin herhangi birinde yarıl yıl içinde 90 günden fazla ikamet etme sebiyle alınabilir. Oturma iznini aldıktan sonra yatırımcının aile bireyleri (eşi, çocukları) de oturma izni alabilirler. Geçici Oturum izni 5 yıllık verilip bu sürenin bitiminde bir 5 yıllık daha oturma izni hakkınıda yabancılara sağlamaktadır. Ayrıca ilk 5 yıldan sonra yabancılar belli koşulları sağladıktan sonra, daimi oturma izni için başvurabilirler. 10 yıl bitiminde ise yabancılar vatandaşlık için başvurup AB vatandaşı statüsüne sahip olabilirler.
 

Letonya’daki Yabancı Yatırımcılar için Oturma İzni

Göçmen yasasındaki degisikliklerden once Schengen ulkelerinde oturma izni sahibi olambilmek için belirli kriterler vardı : aile birleşimi (eşlerin buluşması,Letonya vatandaşlarının aile birleşimleri vs.), çalışma ve iş kurma, öğrenim vs. Bir Temmuz 2010 da uygulanmaya başlayan Göçmen Yasasındaki değişikliklere göre Letonya ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunucak ve belli bir sermayesi olan yatırımcılara ilaveten oturma izni olanakları sağlanmıştır. Yeni göçmen tüzüğüne göre Letonya Cumhurıyetinde geçici ikamet için gerekli koşullar şunlardır:
  • Yabancılar geçici oturum (5 yıla kadar) izinlerine,
    1. 1) bir şirketin sermayesine en az 25.000 LVL (35.261 Euro) katkıda bulunarak, başvurabilirler ancak bu şirketin yıllık vergisi 20.000 LVL nin altında olmamalıdır.
    2. 2) 100 000 LVL (141 043 Euro) katkıda bulunarak
  • Bir Letonya bankasına en az 200.000 LVL (282.087 Euro) ikincil sermaye yatırımı yapılarak ( ikincil kredi veya ikincil bono şeklinde)
  • Yabancılar Riga’da veya Letonya’nın diğer büyük şehirlerinde bir gayri menkul satın alarak;
    1. 1) ki bu gayri menkul 100.000 LVL (141.043 Euro) nin altında olmalıdır, ayrıca bu menkulun kadastro değeri 30.000LVL (42.313 Euro) nin altında olmamalıdır.
    2. 2) Letonyanin diğer şehirlerindeki gayri menkullerin toplam degeri 50.000 LVL (70.520 Euro) nin altında olmamalıdır, ayrıca kadastro değeri 10.000 LVL (14.104 Eruo) nin altında olmamalıdır. Oturma iznine başvurabilirler.Oturma iznine başvuran yabancıların bu gayri menkulleri Letonya’daki yasal bir birimden,Letonya ya da diğer Avrupa Birliği vatadandaşlarından, ya da yasal oturma iznine sahip yabancılardan alabilirler.
INLAT PLUS hukuk bürosu oturma izni ile ilgili bütün sorularınız için detaylı bilgi sunmaktadır.