Jurista padomi

Uzņēmums ir noslēdzis uzņēmuma līgumu ar pašnodarbināto personu un maksā viņam atalgojumu. Vai VID var atzīt šādas tiesiskās attiecības par darba attiecībām un uzlikt naudas sodu?

19.07.2022 Aleksandrs Koposovs, valdes loceklis

Ir 6 pazīmes, pēc kurām VID var noteikt, kad jāmaksā algas nodoklis jeb, citiem vārdiem sakot, kad jānodibina darba attiecības. Šīs pazīmes ir noteiktas LR likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8. panta 2. punkta 2. apakšpunktā.

Saskaņā ar minēto punktu tiek uzskatīts, ka fiziska persona (maksātājs) gūst ienākumus, no kuriem jāmaksā algas nodoklis, ja ir konstatēta vismaz viena no šādām pazīmēm:
1) maksātāja ekonomiskā atkarība no personas, kurai tiek sniegti pakalpojumi;
2) finansiālā riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā;
3) maksātāja integrācija uzņēmumā, kuram viņš sniedz savus pakalpojumus (integrācija uzņēmumā šī panta interpretācijā ir darba vai atpūtas vietas esamība, pienākums ievērot uzņēmuma iekšējos noteikumus un citas līdzīgas pazīmes );
4) faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamību un to nodrošināšanas kārtību atbilstoši uzņēmuma iekšējiem noteikumiem vai citu uzņēmumā nodarbināto personu darba grafiku;
5) maksātāja darbība notiek citas vadībā vai kontrolē, maksātājam nav iespējas iesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus;
6) maksātājs nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā aktīvu īpašnieks (šis kritērijs neattiecas uz personīgo autotransportu vai atsevišķiem personīgajiem instrumentiem, kas izmantoti darba uzdevumu veikšanai).

Tādējādi, ja sākotnējās dokumentu un faktisko apstākļu izpētes laikā uzņēmumā atklājas kāda no pazīmēm, kas liecina par nepieciešamību maksāt algas nodokli, VID var atzīt attiecības par darba attiecibām, aprēķināt nenomaksāto nodokļu summu un piemērot administratīvo sodu.

Aktuāli