Grozījumi LR Imigrācijas likumā

15.01.2018 Veronika Cepliša, juridiskā

2018.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā, kuri paredz izņēmumu atcelšanu dažām ārzemnieku kategorijām, kuriem nebija jāmaksā valsts nodeva pirmo reizi, atkārtoti pieprasot termiņuzturēšanās atļauju.

Turpmāk uzturēšanās atļauju saņēmušajiem ārzemniekiem saskaņā ar Imigrācijas likuma 23.panta pirmās daļas 28., 29. vai 30.punktu, atkārtoti pieprasot uzturēšanās atļauju, nāksies iemaksāt valsts budžetā nodevu 5000 euro apmērā. Tātad šis noteikums attiecas uz ārzemniekiem, kuri ir saņēmuši uzturēšanās atļauju pamatojoties uz ieguldījumu kapitālsabiedrības pamatkapitālā, nekustamajā īpašumā vai pamatojoties uz to, ka viņiem ir pakārtotās saistības ar Latvijas Republikas kredītiestādi. 

Augstāk minēto maksājumu 5000 euro apmērā var veikt vienā maksājumā atkārtotās termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanas brīdī vai pa daļām: pirmo maksājuma daļu 1000  euro apmērā veicot atkārtotās termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanas brīdī, un turpmākās maksājuma daļas — katru 1000 euro apmērā — veikt ik gadu, reģistrējot termiņuzturēšanās atļauju.

Aktuāli