Jaunas uzturēšanās atļaujas saņemšanas iespējas

09.03.2010

JURIDISKAIS BIROJS INLAT PLUS INFORMĒ: JAUNAS UZTURĒŠANĀS ATĻAUJAS SAŅEMŠANAS IESPĒJAS

Juridiskais birojs INLAT PLUS paziņo visiem saviem klientiem: 2010.gada 4.martā Saeima ir apstiprinājusi Migrācijas likuma grozījumus, kas paredz termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšanas iespēju ārzemju investoriem, kuri ieguldījuši mūsu valsts ekonomikā lielus finanšu līdzekļus.
Likuma jaunā redakcija stāsies spēkā 2010.gada 1.jūlijā.

Likuma grozījumi paredz sekojošus uzturēšanās atļaujas saņemšanas nosacījumus:

– Ārzemju investori varēs saņemt uzturēšanās atļauju uz laiku ne vairāk kā 5 gadi.

– Uzturēšanās atļauju varēs saņemt persona, kas ieguldījusi vietējā uzņēmuma pamatkapitālā ne mazāk kā 25000 latu, turklāt:
 

  • ir izveidotas vismaz 5 jaunas darba vietas, kurās darbinieki ir nodarbināti uz pilnu darba laiku;
  • ne mazāk kā pusei no darbiniekiem jābūt Latvijas pilsoņiem vai Latvijas pastāvīgiem iedzīvotājiem;
  •  ārzemju investoram uzņēmuma saimnieciskās darbības ietvaros jāsamaksā nodokļi, kas nav mazāki par 10000 latu gadā.

– Uzturēšanās atļauju varēs saņemt arī tie ārzemnieki, kuri iegādāsies nekustamo īpašumu Rīgā, Rīgas rajonā vai citā Latvijas pilsētā uz kopējo summu ne mazāk kā 100 tūkst. latu, bet ja nekustamā īpašuma objekts atrodas citā reģionā – ne mazāk kā 50 tūkst. latu.

– Uzturēšanās atļaujas tiks izsniegtas arī ārzemju pilsoņiem, kas ieguldīs Latvijas kredītiestādē ne mazāk kā 200 tūkst. latu subordinēta kapitāla veidā.

Tādējādi, pēc šo grozījumu stāšanās spēkā termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanas iespēju ārzemju investoriem kļūs ievērojami vairāk. Juridiskais birojs INLAT PLUS jau vairāk kā desmit gadus sniedz kvalitatīvu juridisko palīdzību ārzemniekiem dažādos jautājumos. Vienmēr esam gatavi palīdzēt saviem ārzemju klientiem visos jautājumos, kas saistīti ar uzturēšanās atļaujas saņemšanu Latvijā – gan ņemot vērā jaunus likuma grozījumus, gan saskaņā ar pašlaik esošajiem pamatiem.    

Aktuāli