Kā likvidēt uzņēmumu (SIA)? Secīgo darbību saraksts.

17.03.2020 Aleksandrs Ļenkovskis, valdes loceklis

Vienīgais dalībnieks ar savu vienpersonisko lēmumu vai SIA dalībnieki ar 2/3 balsu vairākumu (vai ar lielāku balsu skaitu, ja to paredz SIA statūti) jebkurā brīdī, pēc saviem ieskatiem un bez pamatojuma, var pieņemt lēmumu par SIA likvidāciju.

Šajā gadījumā SIA dalībnieki izlemj par darbības izbeigšanu un likvidācijas procesa sākumu, kā arī par likvidatora iecelšanu, kura funkcijas parasti pilda SIA valdes loceklis.

Dalībnieka paraksts uz lēmuma par likvidāciju tiek notariāli apliecināts. Lēmums par likvidāciju kopā ar paziņojumu par likvidācijas procesa sākumu tiek iesniegts Uzņēmumu reģistrā. Uzņēmumu reģistrs potenciālajiem kreditoriem patstāvīgi organizē publikāciju laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Pēc likvidācijas sākuma reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā var sākties darbinieku atlaišanas process saistībā ar uzņēmuma likvidāciju. Šim nolūkam jāsagatavo un pret parakstu jāiesniedz paziņojumi par darba līgumu izbeigšanu saistībā ar uzņēmuma likvidāciju. Atlaižot darbinieku, darba devējam jāievēro termiņš, kādā jābrīdina darbinieks par atlaišanu. Uzņēmuma likvidācijas gadījumā darba devējam jābrīdina vienu mēnesi iepriekš. Izbeidzot darba attiecības ar darbiniekiem uzņēmuma likvidācijas dēļ, darba devējam saskaņā ar Darba likuma 112.pantu darbiniekam ir jāizmaksā šādi pabalsti:

1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;

2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus.

Vienlaicīgi ar likvidācijas sākumu valdes loceklis, veicot operatīvās darbības, izbeidz līgumus ar uzņēmuma partneriem, veic norēķinus ar kreditoriem, pārdod uzņēmuma mantu un veic nodokļu maksājumus.

Ne agrāk kā mēnesi pēc paziņojuma publicēšanas kreditoriem par likvidācijas sākumu (1. punkts), ar nosacījumu, ka uzņēmums ir pilnīgi norēķinājies ar visiem saviem kreditoriem, ir veicis visus nodokļu norēķinus, ir izbeidzis darba līgumu darbību un ir veicis galīgos norēķinus ar darbiniekiem (t.sk. saistībā ar visu atlaišanas pabalstu izmaksu), likvidators sagatavo galīgo finanšu pārskatu (likvidācijas bilanci) un SIA atlikušā īpašuma sadalīšanas plānu starp dalībniekiem, kurā norādīta katram dalībniekam pienākošā likvidācijas kvota.

Atlikušo SIA mantu var sadalīt starp dalībniekiem ne agrāk kā 2 mēnešus pēc galīgā finanšu pārskata un īpašuma sadalīšanas plāna iesniegšanas SIA dalībniekiem, pie tam sadali var veikt arī agrāk, ja visi dalībnieki tam piekrīt.

Pēc mantas sadalīšanas galīgais finanšu pārskats (likvidācijas bilance) tiek iesniegts Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Vienlaicīgi ar galīgās bilances nodošanu ir jāorganizē visu uzņēmuma dokumentu iesniegšana arhīvā (parasti šim nolūkam tiek izmantoti profesionālu pakalpojumu sniedzēju pakalpojumi, kas par atlīdzību organizē uzņēmuma dokumentu vākšanu un pārsūtīšanu arhīvā).

Pēc galīgā finanšu pārskata iesniegšanas VID un SIA saistību VID priekšā nokārtošanas, likvidators iesniedz Uzņēmumu reģistrā pieteikumu par likvidācijas procesa pabeigšanu, un, pamatojoties uz Uzņēmumu reģistra lēmumu, uzņēmums tiek likvidēts, par ko Uzņēmumu reģistrā parādās ieraksts.

Uzņēmuma likvidācijas process var ilgt apmēram 2 mēnešus, ja nav parādu un strīdu ar kreditoriem un valda pilnīga savstarpējā sapratne starp SIA dalībniekiem.

Aktuāli