Jurista padomi

Vēlos nopirkt ieroci. Vai Covid-19 apstākļos tam ir iespējams saņemt medicīnisko izziņu?

07.04.2020 Jekaterina Nediļko, jurists

2020. gada 6. aprīlī Latvijas Republikas Veselības ministre I. Viņķele saskaņā ar likuma “Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību” 17. panta pirmo un trešo daļu izdeva Veselības ministra rīkojumu Nr.75 “Par medicīniskām izziņām”, kurā ir teikts, ka uz ārkārtējās situācijas laiku ir apturēta medicīnisko atzinumu un izziņu par veselības pārbaudēm izsniegšana, kas noteiktas normatīvajos aktos par ieroču apriti.

Turklāt, ja jau izsniegtā medicīniskā atzinuma un izziņas par veselības pārbaudēm termiņš beidzas ārkārtējās situācijas laikā, tad šāda medicīniskā atzinuma un izziņas par veselības pārbaudēm izmantošanas termiņš tiek pagarināts par trīs mēnešiem pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Tāpat tas tiek attiecināms uz medicīnisko atzinumu un izziņu par veselības pārbaudēm izsniegšanu, kas nepieciešami apsardzes darbībai, detektīvdarbībai, pirotehnisko izstrādājumu apritei, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu civilām vajadzībām apritei, kā arī ceļu un kuģošanas līdzekļu satiksmei.

Aktuāli