Uzņēmuma dibināšana un uzturēšanās atļaujas saņemšana Latvijā

11.03.2022 Aleksandrs Koposovs, valdes loceklis

Ņemot vērā pašreizējo situāciju pasaulē un aktuālo termiņuzturēšanās atļauju programmu Latvijā (TUA), arvien vairāk klientu vēršas mūsu birojā, lai saņemtu atbilstošus juridiskos pakalpojumus.

Vēlamies atzīmēt, ka šī programma nav atcelta un joprojām ir iespējams iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Juridiskais birojs Inlatplus ir gatavs visiem ārzemniekiem (arī Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņiem) sniegt pakalpojumus uzņēmumu atvēršanai Latvijā ar uzturēšanās atļaujas noformēšanu un juridisko atbalstu.

Šobrīd populārākie pamati uzturēšanās atļaujas saņemšanai ar uzņēmuma starpniecību ir divi:

  1. TUA valdes loceklim Latvijas uzņēmumā;
  2. TUA uz darba attiecību pamata Latvijas uzņēmumā

Pirmā varianta galvenās prasības: uzņēmumam jābūt reģistrētam Latvijā vismaz 1 gadu, minimālajai algai valdes loceklim jābūt ne mazākai par 2286 eiro (bruto) un visu uzņēmuma samaksāto nodokļu kopsummai jābūt vismaz 21350 eiro gadā.

Otrā varianta galvenās prasības ir: tas var būt pavisam jauns uzņēmums, darbinieka alga ir vismaz 1143 eiro (bruto), vakance izsludināta Nodarbinātības dienestā vismaz 10 dienas, ka arī nepieciešami apliecinoši dokumenti par izglītību vai. vismaz 3 gadu pieredze ieņemamajos amatos.

Ir jāsaprot, ka augstāk minētie dati un nosacījumi var mainīties, taču šī raksta publicēšanas brīdī prasības ir tieši tādas kā aprakstīts.

Par visiem papildu jautājumiem lūdzam sazināties pa e-pastu: ip@inlatplus.lv vai mūsu mājaslapā norādītajiem tālruņiem.

Aktuāli